MENU OBIADOWE- MAJ

PONIEDZIAŁEK 06.05.2024 r.
1. ZUPA RYŻ NA ROSOLE Z NATKĄ PIETRUSZKI, (1+,9+,)
2. MAKARON PENNE Z KURCZAKIEM, (1+3+,7+,)

WTOREK 07.05.2024r.
1. ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM I NATKĄ PIETRUSZKI, (1+,3+,9+,)
2. GOŁĄBKI PO MEKSYKAŃSKU, ZIEMNIAKI, (1+,7+,)

ŚRODA 08.05.2024r.
1. ZUPA FRANCUSKA Z MAKARONEM, (1+,7+,9+,)
2. PIEROGI Z SEREM I MASŁEM, (1+,3+,7+,)

CZWARTEK 09.05. 2024r.
1. ROSÓŁ Z MAKARONEM I NATKĄ PIETRUSZKI, (1+,9+,)
2. UDKO DUSZONE, ZIEMNIAKI,SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA,(1+,3+,7+,)

PIĄTEK 10.05.2024r.
1. KRUPNIK Z NATKĄ PIETRUSZKI, (1+,7+,9?,)
2. RYBA PO GRECKU, ZIEMNIAKI PURE, (1+, 3+,4+,7+,)

PONIEDZIAŁEK 13.05.2024r.
1. GROCHÓWKA NA MIĘSIE I KIEŁBASIE, (1+,3+,9+,)
2. BUŁKA, (1+,)

WTOREK 14.05.2024r.
OBIADU NIE MA, EGZAMINY KLAS VIII

ŚRODA 15.05.2024r.
OBIADU NIE MA, EGZAMINY KLAS VIII

CZWARTEK 16.05.2024r.
OBIADU NIE MA, EGZAMINY KLAS VIII

PIĄTEK 17.05.2024r.
1. ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, (7+,9+,)
2. TWAROŻEK Z MASŁEM, KOPERKIEM, ZIEMNIAKI , (7+,1+,3+,)

PONIEDZIAŁEK 20.05.2024r.
1. ZUPA PIECZARKOWA Z NATKĄ PIETRUSZKI, (1+,9+,7+,)
2. SPAGHETTI, (1+,3+7+,)

WTOREK 21.05.2024r.
1. BARSZCZ BIAŁY Z ZIEMNIAKAMI, (1+,9+,)
2. GULASZ WIEPRZOWY, PYZY, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY ( 1+,3+,7+,)

ŚRODA 22.05.2024r.
1. ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU, (1+,9+,)
2. HOT-DOG ( 1+,11+,)

CZWARTEK 23.05.2024r.
1. KASZKA MANNA NA ROSOLE Z NATKĄ PIETRUSZKI, (1+,9+,)
2. KURCZAK Z WARZYWAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM, RYŻ, ( 1+,3+,7+,9+,)

PIĄTEK 24.05.2024r.
1. KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY , (1+,9+,)
2. PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKREM ( 1+,3+,7+,)

PONIEDZIAŁEK 27.05.2024r.

1. ZUPA KREM Z CZERWONYCH WARZYW Z MAKARONEM , (1+,9+7+,)
2. MAKARON Z SEREM I MASŁEM, ( 1+,3+,7+,)

WTOREK 28.05.2024r.
1. ROSOLNIK Z NATKĄ PIETRUSZKI, (1+,9+,)
2. PULPETY GOTOWANE Z SOSEM WIOSENNYM, RYŻ, (1+,3+,7+,9+,)

ŚRODA 29.05.2024r.
1. ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, (1+,9+,)
2. JAJKO SADZONE, ZIEMNIAKI PURE, MIZERIA (1+,3+,7+,)

Produkt zawiera alergen +
Produkt może zawierać alergen?
Produkt nie zawiera alergenu

Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler,
orzechy, ryby, itp.
Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z
dnia 25.11.2011r. w załączniku nr II